Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Григор Димитров: Доволен съм, че ще завърша в Топ 100

Свий
X
Свий
  •  

  • Григор Димитров: Доволен съм, че ще завърша в Топ 100

    Григор Димитров във ВарнаНай-добрият български тенисист Григор Димитров направи открита тренировка с младите играчи на ТК “Черно море Елит” въвВарна. На кортовете в морската ни столица се бяха събрали десетки деца, които искахада видят своя кумир на живо. Димитров раздаде автографи и подаръци на всички.
    Генералният спонсор на БФТ от своя страна подари на Григор iPadи зарадва младите тенисисти с шапки и тениски, съобщиха от федерацията.

    Доволен съм, че тази година завърших в топ 100.Това бе една от целите ми и съм щастлив,че я осъществих”, каза на последвалата пресконференция Димитров. В нея се включиха неговият баща Димитър Господинов – треньор на националния ни отбор за Купа "Дейвис”, който изпадна в трета група на Евро-африканската зона, и капитанът на тима, Огнян Илиев, който е и вицепрезидент на БФТ.

    Като цяло годината бе доста успешна. Имаше доста моменти, в които можехме да постигнем желания резултат, в края на годината успях да запазя самообладание.Също така баща ми много ми помогна -дойде в един от най-критичните за мен моменти и успяхме да съберем сили имотивация да направим един добър завършек на сезона. Надявам се, че за следващата година ще изготвим една добра програма и ще осъществим повече от целите си” - така Григор коментира представянето си през 2011 г., през която основната му цел беше влизане в Топ 50 на световната ранглиста на ATP.

    Бях близо до Топ 50, но през другата година целите ще са много по-високи и с всяка година нивото на игра трябва да се повишава. В момента ранглистата не е о ткой знае какво значение, но все пак съм доволен, че ще завърша сезона в Топ 100, което за мен е успех. Все още има много работа и поради тази причина Стокхолм бе последният ми турнир. Сега ще имам време да си почина, да събера сили и да видим какви грешки сме направили. Да подходим по най-разумния начин за 2012 г.и да направим една добра подготовка", каза 20-годишният хасковлия.

    Димитров призна, че има големи очаквания за предстоящото първенство за “ХопманКъп”, където ще представя Българиязаедно с Цветана Пиронкова. “Много съм щастлив, че ще бъдем на този турнир, винаги съм искал да участвам в Пърт.За мен ще е чест да играя с Цвети. Мисля,че имаме много големи шансове да направим нещо голямо, но най-важното е да сме живи и здрави”, каза той.

    Според звездата на българския тенис именно 2011 г. му е дала нужния опит, от който се е нуждаел за израстването си. “Разбрах какво е да играеш на АТР турнири, какво е да пътуваш без прекъсване и в същото време да си на 100% на корта. Правиш грешки,които след това се стремиш да не ги повтаряш и това те кара да ставаш по-добър и води до успех”, посочи той.


      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X