Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лукойл Академик измъкна дербито срещу Левски

Свий
X
Свий
  •  

  • Лукойл Академик измъкна дербито с Левски

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bfb_logo.jpg
Прегледи:4
Размер:117.9 КБ
ID:6513235Лукойл Академик победи Левски с 80:72 точки (20:17, 19:22, 22:13, 19:20) в дербито на втория кръг в Националната баскетболна лига при мъжете.


    Първият сблъсък от редовния сезон между двата най-силни тима в родния мъжки баскетбол в момента се игра в Правец.

    С основен принос за втория за сезона успех на "студентите", които бяха подкрепяни на живо и от собственика на клуба Валентин Златев, бе американецът Брендън Хийт, който завърши с 23 точки, 5 борби и 7 асистенции. Другият "главен виновник" за успеха на шампионите и носители на Купата на България бе Тодор Стойков, който наниза 14 точки.

    Силен мач направи Ламонт Мак, останал с 9 точки, но добавил в актива си 8 борби под коша. Веско Веселинов завърши със 7 точки.

    За гостите от Левски страхотно второ полувреме направи Хрисимир Димитров, който приключи срещата с 18 точки. Александър Груев добави 14 точки. Далеч от най-доброто си ниво обаче бе топреализаторът на "сините" Арън Харпър, който се задоволи с 10 точки. С по 9 точки мача завършиха Маркъс Хол и Васил Евтимов, като последният направи и 15 борби. Новото американско попълнение на отбора Джъстин Елър остана с 5 точки.

    Тимът на Левски изненада съперника с активна игра в началото, като на почивката резултатът бе 39:39 точки. Домакините на практика решиха всичко в двубоя в началото на третата четвърт, когато успяха да вземат сериозна преднина.

    "Очаквах тежък мач, какъвто и се получи - коментира след двубоя наставникът на Лукойл Йовица Арсич. - Започнахме лошо, като ни липсваше концентрация. Стрелбата ни от тройката бе ужасяваща. В началото на третата четвърт направиха силна серия и поехме контрола върху играта".

    "През първото полувреме, ако бяхме по-концентрирани, можеше и да натрупаме една преднина от 7-8 точки, която за такъв мач би била достатъчна и за крайния успех - заяви треньорът на Левски Константин Папазов. - Започнахме много лошо второто полувреме, от което Лукойл се възползва. Логично по-добрият отбор спечели срещата".



    Резултати от мачовете от втория кръг в редовния сезон в Националната баскетболна лига при мъжете


    Ямбол - Рилски спортист 75:70 точки

    Лукойл Академик - Левски 80:72 точки

    Черноморец - Евроинс Черно море 69:87 точки

    Балкан - Спартак (Плевен) 84:78 точки
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X