Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скандал в ските заради нови правила

Свий
X
Свий
  •  

  • Скандал в ските заради новите правила

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:bode-miller.jpg
Прегледи:1
Размер:20.1 КБ
ID:6513209Сезонът в ски-алпийските дисциплини започна с голям скандал. От международната федерация (ФИС) обявиха, че увеличават дължината на ските с цел намаляване на контузиите. Звездата Боде Милър обаче нарече новите правила „голям майтап”.


    „Това, което е прието, е още една стъпка назад. Догодина ще видим любители, които ще си купуват от магазините ски, по-добри от тези, с които караме в Световната купа. Ситуацията е много лоша”, заяви американският алпиец, цитиран от Евроспорт.

    По новите правила ските трябва да имат минимален радиус при завой от 35 метра. Досега изискването беше 27 метра. В гигантския слалом, Супер-Г и спускането ските стават по-дълги. Над 80 процента от състезателите въстанаха с петиция срещу изискванията, за които никой от ФИС не ги е и попитал.

    „Никой не може да кара добре при 35-метров радиус. И хората няма да могат да покажат най-доброто, на което са способни. От 1999 до 2003 година беше върхът в ски екипировката. След това всичко тръгна в грешната посока”, допълни вечният бунтар Милър.

    Сезонът в ски-алпийските дисциплини се открива днес с гигантски слалом за жени в Зьолден, Австрия. Утре започват мъжете в същата дисциплина и на същото място.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    Зареждам...
    X