Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Петролна платформа потъна с българин на борда

Свий
X
Свий
 •  

 • Потъна петролна платформа с българин на борда

  Снимка:ЕПА/БГНЕСРуската петролната платформа „Колская” се преобърна и потъна на 200 км от Сахалин във водите на Охотско море, заради лошите метеорологични условия и височина на вълните от 5-6 метра. На борда е имало 67 души от екипажа, сред които и един българин.  „Според наличната информация сред екипажа на петролната платформа е бил българският гражданин Живко Жеков. Той е служител в английската застрахователна компания „Nobel Denton“, съобщи източник в руските силови структури, цитиран от „Московский комсомолец“.

  В момента се провежда спасителна операция на членовете на екипажа на платформата с помощта на ледоразбивач, буксирен кораб „Нефтегаз-55″ и два вертолета. Малко по-късно към спасителната акция се присъедини и корабът „Смит Сахалин“.

  На борда на платформата е имало 67 души. Към момента са спасени 14 души, като най-малко двама от тях са в тежко състояние.

  Спасителните служби са открили телата на четирима загинали, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на подразделението на министерството на извънредните ситуации в Сахалинската област. Останалите са обявени за безследно изчезнали.

  Издирвателната операция с участието на ледоразбивач и буксирен кораб продължава, но е затруднена, заради бурята, силния вятър и обилен снеговалеж.

  До момента са открити две спасителни лодки, но в тях не е имало хора.

  Следствието ще анализира подробно обстоятелствата около инцидента. Предстои да бъдат проведени разпити на спасените.
   Коментарите са забранени.

  Канали

  Свий

  Latest Articles

  Свий

  Зареждам...
  X