Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кралски особи и големи отстъпки на Софийския панаир на книгата

Свий
X
Свий
  •  

  • Принцеса представи своя книга на панаира, изданията до 50% по-евтини

    Принцеса Лауретин ван ОранйеПринцесата на Нидерландия Лауретин ван Оранйе представи написана от нея книга на открития днес Софийски панаир на книгата. Тя бе негов почетен гост. 130 издателства представят най-новото и най-четеното от каталозите си, специално за панаира те намалиха цените на изданията до 50%.



    Тазгодишното 30-о издание на панаира официално откри кметът на София Йорданка Фандъкова с думите: "За мен е чест да открия панаира. Надявам се да има успех и да се радва на все повече почитатели и читатели".

    Принцеса Лауретин ван Оранйе е в страната ни за премиерата на книгата си "Мистър Фини и светът надолу с главата".

    През последните години принцесата на Нидерландия се занимава активно с кампании, насърчаващи четенето сред децата, и с мероприятия, свързани с опазването на околната среда.

    "Голяма чест е да бъда тук днес. Този панаир е от голямо значение за мен, защото е свързан с двете ми най-близки теми - четенето, особено при децата, и опазването на околната среда. Тези два проблема са взаимосвързани и аз се боря за тяхното популяризиране.
    Чувствам се много добре в България. Добре ме приемат хората. Изключително гостоприемен народ сте. Много добро общество. Чудесно е, че съм тук", каза принцеса ван Оранйе.

    Лауретин ван Оранйе пише поредицата за Мистър Фини от собствено име. В книгите се разказват случки, вдъхновени от истински събития. В първото издание Мистър Фини започва да си задава въпроси и да се чуди защо на дъното на океана има знаме (поставено от руснаците на Северния полюс през 2007 г.). Във втората книга се говори за изчезващ остров и последиците от това върху хората.
    Историята е вдъхновена от ситуациите на различни острови, сред които и Малдивските.

    През цялото време гостенката от Нидерландия контактуваше със своите фенове и раздаваше автографи. Най-впечатлен се оказа Спас Керкенезов, който много харесал речта на принцесата и поиска лично да му бъде подписана книгата "Мистър Фини и светът надолу с главата". Принцесата не отказа на никого и дори даде своите координати на жена, която поиска да й прати чернова на написана от нея книга. Принцесата и Спас Керкенезов

    Един от почетните гости на събитието бе американският посланик в България Джеймс Уорлик, който изнесе своята реч на български език.

    "Както Томас Джеферсън е казал - стая без книги е като живот без смисъл", заяви Уорлик. Той благодари на българските издателства за многото преведени на български книги от САЩ.

    Тази година панаирът обхваща с щандовете си от първия до третия етаж на Двореца на културата.

    Почитателите на българска и чужда литература могат да намерят любимите си заглавия с до 50% отстъпка. Някои изданията са намалени до 2 лева.

    Калин Терзийски зад щанда на издателство "Сиела""Очаквам, че ще има много голям интерес към панаира тази година. Още е в самото си начало, остават още пет дни. Има чудесно медийно покритие и се надявам, че ще има много читатели. Дано да съм добър пророк и повече хора да дойдат и да закупят от нашите издания. Тук може да се намерят и чудесни коледни подаръци", заяви пред OFFRoad-Bulgaria.com Светлозар Желев, директор книгоиздаване в издателство "Сиела".

    На въпроса дали българските заглавия са по-търсени от чуждите той отговори:

    "Мисля, че нещата са 50 на 50. Много години наред българските писатели бяха неглижирани. Сега нещата се променят. В момента сред най-любимите заглавия на читателите са тези на българските писатели, а не на чуждите. Това, според мен, е най-важното събитие на книжния пазар в последните години".

    Репортер на OFFRoad-Bulgaria обиколи щандовете и установи, че действително сред най-търсените български книги са тези на авторите Калин Терзийски ("Алкохол", "Има ли кой да ви обича") - носител на европейската награда за литература,наГеорги Господинов ("Физика на тъгата", "Естествен роман", "О, Хенри", "Балади и разпади"), на Людмила Филипова ("Аномалия", "Мастиленият лабиринт", "Червено злато") и Милен Русков ("Джобна енциклопедия на мистериите", "Захвърлен в природата", "Възвишение")Спас КеркенезовЛитературни почитатели.

    Панаирът продължава до неделя, 11 декември. Работното му време е от 10 до 20 часа с изключение на неделя - тогава е до 15 часа.
      Коментарите са забранени.

    Канали

    Свий

    Latest Articles

    Свий

    • Кратерното езеро в Пинатубо
      от Zahari007
      Кратерното езеро в Пинатубо (на английски и филипински Pinatubo) е активен стратовулкан, разположен на най-големия остров Лусон, намиращ се във Филипините. Пинатубо е съставен основно от андезит и дацит. Преди 1991 г. вулканът е бил незабележим и силно еродирал. Бил е покрит с гъста гора, която осигурявала безопасност на няколкохилядното население на местното племе Аета, което се оттеглило в планините, когато испанците завладели Филипините през 1565 г.Изригването на вулкана през...
      27-12-11, 12:54
    • Старият континент на новите приятелства – Европа през погледа на Стив Коулман
      от Виктория Викторова
      София е с площ 492 кв. км. България се простира на 110 000 кв. км. Европа заема над 10 милиона кв. км от повърхността на Земята. Въпреки това, Стив Коулман говори за пътуването от Франция до Естония така, както софиянците говорят за пътуването от „Дружба“ до „Люлин“.
      ...
      17-12-11, 18:25
    • 700 евро за килограм масло в Норвегия
      от Лъчезар Вълев
      В една от страните с най-висок стандарт в света – Норвeгия – маслото изчезна от магазините, което доведе до рязък скок в цената на продукта.
      ...
      17-12-11, 16:45
    • Ферари пуска високоскоростен влак
      от Лъчезар Вълев
      Директорът на "Ферари" Лука ди Монтедземоло представи в Италия първия частен високоскоростен влак.
      ...
      15-12-11, 10:54
    • Шефът на Икономическа полиция-Бургас спечели джакпота от 6/49
      от Виктория Викторова
      Джакпотът от 2,2 млн. лева от играта 6/49 беше спечелен от шефа на Икономическата полиция в Бургас Никола Стефанов. За късмета си разказа самият той пред „24 часа“.
      „В 8:30 ч. на Никулден седнах в кабинета си и отворих вестника. Когато видях печелившите числа, не можах да повярвам“, разказва Стефанов. „Играя с тези числа редовно от 25 г., но досега съм печелил само една четворка на 8 март 1988 г. ", пояснява публично разкрилият се тотомилионер.
      ...
      14-12-11, 22:44
    • Уникални реки
      от Zahari007
      Рио Тинто (червената река) в югозападната част на Испания, която извира от планината Сиера Морена в Андалусия. Самата река тече в посока юг-югозапад, достигайки до залива на Кадис в Уелва.
      В началото на древни времена, територии по поречието на реката са били използвани за добив на мед, сребро, злато и други минерали. В резултат на това много от мини и кариери водите на реката са оцветени в тъмно червен цвят и пълни с киселина и тежки метали.
      Медна мина спряла да ...
      12-12-11, 21:51
    Зареждам...
    X