Обява

Свий
Няма добавени обяви.

София осъмна с поредния автопалеж

Свий
X
Свий
 •  

 • София осъмна с поредния автопалеж

  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:zx450y250_700950.jpg
Прегледи:6
Размер:35.6 КБ
ID:6516005Пореден случай на запален автомобил в столицата - лека кола изгоря тази нощ в кв. "Красна поляна" на ул. "Суходолска" в близост до бл. 122, съобщиха от СДВР. Сигналът е получен в 03.10 часа на тел. 112. Автомобилът е марка BMW 740, собственост на фирма и взет на лизинг. Колата е управлявана от 26-годишен младеж.


  От полицията са категорични, че става въпрос за умишлен палеж. Според експерти от пожарната – този случай няма връзка с останалите палежи на автомобили в София.

  За последните 6 седмици изгорелите в столицата автомобили достигат 30. Няколко поредни вечери имаше палежи в столичните комплекси "Младост" 1 и 2 и "Хаджи Димитър". Вчера от МВР обявиха, че има двама заподозрени и задържани мъже, които са били разпитани. Поради липсата на достатъчно факти, които да ги свързват със случаите, полицаите в крайна сметка са ги освободили.

  Единият от задържаните е бил спрян от патрул в района на кв. „Горубляне“ около 3.00 часа след полунощ вчера. В него полицаите открили големи количества запалителна течност.

  Почеркът при случаите на палежи в "Младост" е идентичен, обясниха от полицията. Въпреки това, няма връзка между собствениците на автомобилите, няма очевидци на случаите, няма и заподозрени. От полицията не са категорични и дали подпалвачът е един или става въпрос за организирана група. Остават три основни версии - първата е за пироман, който обикаля столичните квартали. Версията обаче е валидна само за кв. "Младост", но не и за останалите места с палежи. Друга версия е принуда за използване на платени паркинги в района на палежите. Трета версия е конкуренция между застрахователни компании.

  Сформирана е специализирана група от разследващи и експерти, която има за цел да разкрие случаите. За момента все още не са готови експертизите, но към момента е ясно, че палежите в "Младост" са станали по един и същи начин и почеркът е един - използвано е леснозапалимо вещество.

  Палежите са прецедент, категорични са експертите от Института по психология при МВР. Пироманията е отклонението, което се характеризира с непреодолим стремеж към подпалване на имущество или предмети без видима причина, което е отговор на натрупано вътрешно напрежение. Действията на пироманите често са спонтанни и трудно може да се определи доколко тези хора планират действията си. При някои са налице чести занимания с предмети, свързани с огън - запалки, кибрити. Често тези хора са в еуфорично настроение и изпитват вътрешно задоволство при наблюдаване на пожари.

  Психолозите разграничават пироманията от палежите, извършени от психично болни. Това означава, че пироманите не са невменяеми и те носят наказателна отговорност за действията си. Като извършители на различни по тежест престъпления, независимо от мотивацията на деянието, съдебните психиатри ги признават за вменяеми.

  Като превантивна мярка от СДВР са предприели засилено присъствие в районите, където има концентрация на палежи през последния месец.
   Коментарите са забранени.

  Канали

  Свий

  Latest Articles

  Свий

  Зареждам...
  X