Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трета родилка почина в болница в София

Свий
X
Свий
 •  

 • Трета родилка почина в болница в София

  Първа АГ болница "Света София"31-годишна родилка е починала днес в софийската Първа АГ болница "Света София", съобщи TV7. От Министерството на здравеопазването съобщиха за OFFRoad-Bulgaria, че ще бъде направена проверка по случая.

  Починалата родилка се казва Даниела Димитрова. Родила със секцио второто си дете. След раждането се получило усложнение.

  "По едно време докторите взеха да бързат нещо. В рамките на един час ме извикаха и казаха, че е починала", разказа съпругът Стоил. Казали му: "Случва се".

  Зам.-директорът на болницата д-р Валентина Григорова обяви, че по всяка вероятност причината е белодробна емболия. Официална информация ще има след съдебно-медицинската експертиза.

  Съпругът Стоил е категоричен, че Даниела е влязла в добро състояние в болницата и че бременността й е протекла нормално. Той заяви, че ще съди болницата.

  "Това ми е първо внуче, с такава радост... Просто нямам думи, просто не знам, просто не знам, просто не знам какво да кажат. Сега отидох да питам - сестра ли беше, акушерка ли - не знаела кой е екипът. Казаха ми само "Съжалявам". Може ли с едно съжаление... Боже... Какво ще му обяснявам цял живот на това детенце...", плачеше свекървата Йорданка.

  Този смъртен случай е третият в рамките на последния месец и половина. 19-годишната Деяна Георгиева почина в нощта срещу 24 октомври - 42 дни, след като роди здраво момченце в АГ болница "Шейново". Тя била изписана въпреки високата си температура и диария.
  В документите пише, че е изписана "клинично здрава". След прехвърляне по болници - Инфекциозна, "Пирогов", Александровска, връщане в Инфекциозна болница и отново в "Пирогов" и Александровска - 42 дни след раждането Деяна издъхва. Първо получава перитонит, след това бъбреците й спират да функционират и постепенно и останалите органи отказват.

  На 21 ноември пак в "Шейново" почина 35-годишната Надежда Узунова, а след това и бебето й.
  Надежда постъпила в болницата на 20 ноември сутринта. Били направени записи на тоновете на бебето, след което лекарите върнали бременната вкъщи. Жената се върнала в болницата същия ден, но я върнали. Здравният министър определи случилото се като "размотаване" на жената. Той е категоричен, че това е пропуск на болницата.
  Надежда отишла пак в 3 часа сутринта на 21 ноември. Раждането било започнало. Докато я приемали в болницата, получила белодробен инцидент. Реанимирали я, но Надежда изпаднала в клинична смърт. Лекарите възстановили за кратко сърдечната дейност, извадили бебето с цезарово сечение, за да го спасят. То било родено с увреждания, реанимирали го и го изпратили в Университетската болница по педиатрия, където почина.

  Според лекарите смъртта е настъпила в следствие на белодробна емболия. В предварителния протокол от Съдебна медицина обаче пише, че причините за смъртта са неправилна интубация и закъснели реакции. Надежда била интубирана в хранопровода, а не в трахеята, разкриха близки на починалата.

  4 дена след смъртта на Надежда директорът на "Шейново" д-р Иван Костов подаде оставка. Той призна, че е била проявена "лекарска небрежност" спрямо починалата родилка Надежда Узунова.

  На протест в събота пред OFFRoad-Bulgaria близки на двете починали жени заявиха, че ще съдят болница "Шейново".
   Коментарите са забранени.

  Канали

  Свий

  Latest Articles

  Свий

  Зареждам...
  X