Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чистят пътя от снега с химикали, машините с GPS-и от тази зима

Свий
X
Свий
 •  

 • Чистят пътя от снега с химикали, машините с GPS-и от тази зима

  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:komunalna-tehnika-snegorin-snegoochistitel-rotornyy---1_big--11090716301508924800.jpg
Прегледи:1
Размер:32.1 КБ
ID:6515777Пътната агенция въвежда от тази зима експериментално почистване на пътищата от снега със специални химикали. То ще бъде приложено най-напред по някои от първокласните пътища в страната, обявиха на пресконференция от агенция "Пътна инфраструктура" днес.

  Също за първа година тази зима всяка почистваща машина ще бъде снабдена с GPS-системи, за да се следи къде е по всяко време и дали се чисти по план.
  Въпросните химикали не са вредни за автомобилите, увериха от агенцията и изтъкнаха, че екоминистерството вече е одобрило използването на химикалите с мотива, че те не са опасни за околната среда.

  Сега такива химикали се използват при производството на торове.

  Химикалите не предизвикват корозия, не са вредни за гумите, обясни пред OFFroad-Bulgaria Георги Златев от дирекцията, която отговаря за поддръжката на пътната мрежа в страната.

  Другото им предимство е, че не създават опасност от хвърчащи частици по пътя, каквато има при широко използваните досега инертни материали.

  Използването на химикалите ще облекчи разходите на почистващите фирми. Те трябва да разпръскват по улиците пясък и сол в двойно по-големи количества от необходимите при използването на химикали. Неудобство при хвърлянето на пясък е, че той трябва да бъде почистван след края на зимния сезон.

  1600 машини ще почистват пътищата в страната тази зимата, обявиха от агенцията. Всички 28 области в страната са сключили договори с фирми за почистване, а близо 2600 души са ангажирани в работата.

  В пътната агенция е изготвен план за почистване на пътищата. Приоритетно силите са концентрирани в по-инфарктните места, каквито са Старопланинските проходи. Там ще бъдат концентрирани най-много ресурси, като има варианти и за обходни маршрути, които да се използват при спешни случаи.

  Почистването на автомагистрала “Люлин” ще се извършва от две области – София и Перник. Причината е, че за магистралата няма сключен индивидуален договор със снегопочистваща фирма.

  600 души ще следят как се извършва почистването на пътя. При нередности санкциите ще достигат до 100% от договорената с фирмата сума.
   Коментарите са забранени.

  Канали

  Свий

  Latest Articles

  Свий

  Зареждам...
  X