Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БДЖ и синдикатите се договориха за нова бонусна система

Свий
X
Свий
 •  

 • БДЖ и синдикатите се договориха за нова бонусна система

  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:БДЖ.jpg
Прегледи:12
Размер:126.6 КБ
ID:6516000В деветия ден от стачката в БДЖ ръководството на компанията и синдикатите постигнаха съгласие за заплатите на служителите на БДЖ. Заплащането ще се извършва с нова бонусна система. Тя ще бъде разработена съвместно от синдикатите и ръководството.

  Двете страни обявиха, че внедряването на новото заплащане ще стане до 1 юни 2012 година. До тази дата служителите в БДЖ няма да имат понижение на заплатите, но след 1 юни 2012 година доходите им ще спаднат. По думите на изпълнителния директор на железницата Йордан Недев новата система на плащане ще мотивира работниците и ще привлече нови млади служители в компанията.

  По време на преговорите остана неразрешен въпросът относно чл. 11 от Колективния трудов договор. Той е свързан с това, че дружеството няма право да уволнява поради съкращения без съгласието на синдикалния орган. Преговорите по този въпрос ще продължат и утре, като според Недев синдикати и ръководство ще стигнат до разбирателство.

  На въпрос дали ще продължи съкращаването на 2000 служители на БДЖ Недев коментира, че ръководството се стреми служителите доброволно да напуснат работа, като ще получат 6 заплати и ще имат възможност да се регистрират в Бюрото по труда.

  Утре железничарите отново ще стачкуват от 8 до 16 часа. Към момента загубите на БДЖ от стачката са повече от един милион лева.
   Коментарите са забранени.

  Канали

  Свий

  Latest Articles

  Свий

  Зареждам...
  X