Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рашков-младши призна, че е заплашвал с убийство близки на Ангел от Катуница

Свий
X
Свий
 •  

 • Рашков-младши призна, че е заплашвал с убийство близък на Ангел от Катуница

  Снимка: plovdiv24.bgЕдин от внуците на Кирил Рашков - Кирил Рашков-младши, призна, че е заплашвал с убийство близък на умишлено премазания 19-годишен Ангел Петров от пловдивското село Катуница.  Рашков-младши е обвинен в отправяне на заплаха за убийство от Веселин Христев, вуйчо на Ангел.

  На практика пълното признание принуждава съдът да произнесе с 1/3 по-лека присъда. Максималното наказание за заплаха за убийство е 6 години затвор. В този случай Рашков-младши би могъл дори да получи условна, а не ефективна присъда, защото Наказателният кодекс позволява присъдите до 3 г. да са условни, ако осъденият не е имал други провинения.

  След признанието Рашков-младши е поискал съкратено съдебно следствие.

  Делото ще се води в Районния съд в Асеновград. Съдебното заседание е насрочено на 22 ноември.

  Ангел Петров беше убит от бус, пълен с цигани, вечерта на 23 септември в Катуница. Според местни жители въпросните роми са приближени до фамилия Рашкови. Хората подозират именно членове на семейството в поръчителство на убийството.

  "За мен това е поредното доказателство, че убийството на Ангел е поръчково", коментира пред Дарик новината за признанието Веселин Христев.

  "След като синът ми признава, че е виновен, значи е така", каза пък Ангел Рашков. Той твърди, че не е бил очевидец на убийството. Веселин Христев е убеден в обратното.


  ОЩЕ ПО ТЕМАТА

  Внукът на Цар Киро също предпочете затвора

  Повдигат обвинение на Кирил Рашков-младши
   Коментарите са забранени.

  Канали

  Свий

  Latest Articles

  Свий

  Зареждам...
  X