Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масла Igol - впечатления

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масла Igol - впечатления

Колеги, някой има ли впечатления от френско масло Igol?

IGOL SAE 10W40

Автомобилът ми е ВАЗ 21214 Нива и е на 2500 км. На първи технически преглед и смениха маслото в двигателя. Наляха това масло:
    IGOL SAE 10W40.
    Поразтършувах из интернет и ето това намерих:
    "Полусинтетично масло от ново поколение за дизелови и бензинови двигатели. Ново поколение смазочен продукт произведен по нова синтезна технология, специфична за смазване на дизелови двигатели с директно впръскване и “common rail” система на леки и лекотоварни автомобили. Подходящо за всички видове бензинови и дизелови двигатели с или без турбокомпресор, използващи всякакви видове горива, включително и газ, с или без катализатор.
    ACEA A3/B3/B4
    API SJ/CF"
    Ето и линка: http://www.igol-bg.com/showpage.php?PageID=1
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

за лада не е ли по-добре да се ползва 15VV40?
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Автомобила е гаранционен и никой не ме е питал, какво масло да му налеят. Убеден съм, че са сипали каквото трябва.
        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
          Автомобила е гаранционен и никой не ме е питал, какво масло да му налеят. Убеден съм, че са сипали каквото трябва.
          сигурно е идея на местния дилър - не вярвам ЛАДА да ползва официално ИГОЛ...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

a аз за първи път чувам на автомобил на 2500 км. да му сипят толкова гъсто масло 10W40 но знам ли нали е лада все пак
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              a аз за първи път чувам на автомобил на 2500 км. да му сипят толкова гъсто масло 10W40 но знам ли нали е лада все пак
              маслото е екстра за "толкова нов" авотомобил с този мотор. а IGOL са масла принципно не лоши но ...простовати. т.е. материалите (базовите) и "присадките", които се използват в миксирането му са ефтини и технологично стари. нещо като френска "приста"...
              "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                защо да е гъсто??? по принцип стандартното за лада е 15VV40... е, има и разни с означения по ГОСТ...
                преди правеха първата смяна на 1000км /да изпаднат стружките и т.н./, сега са го удължили на 2500...

Коментар

Подхождай винаги със съмнение ! Преди 7 години имах ДЕУ ДАМАС, взех го чисто нов(много добра машина излезе) ! След определеният пробег, отивам във фирменият сервиз и ми съобщават че трябва да сменят маслото на скоростната кутия и фиференциала. Ок смениха го, и след 40 километра ДАМАСЧЕТО отзад заприлича на дападжийски автобус МАН(ЧАВДАР) ! Опръскано с масло (нова кола на 1500км) ! То не бяха проверки на пробки, мисли за салници и т.н, полудях ! Оказа се че скоростната кутия трябва да е с масло (80 на 90 някакво на Валволин), а фиференциала с (ЕП 90) След като го смених се оправи ! Никой не си беше направил труда да погледне каталозите, да разберат с какво масло трябва да е !
                  Р.П.(RFF) 0898677590
                  Пътна помощ
                  ДЕНОНОЩНО

Коментар

До: Масла Igol - впечатления

Да съживя темата и впечатленията ми.
                    На втората смяна на 10000 км. маслото бе сменено със същото, а именно:
                    PROCESS B4 10W40
                    ACEA A3/B3/B4
                    API SJ/CF
                    Сега колата е на 19000 км. и мисля да го сменя пак със същото. Не го гори. За периода между смените да е бутнала около 100 грама. И при най-големите горещини на място при запален двигател не е присветвала лампата за маслото.
                    Недостатък е високата цена.

Коментар

Колега-хубавото масло е хубаво,и за Мерцедес,и за Лада!Аз дори на твое място бих изполвал 5/40-хидрокрекинг,или пълна синтетика!
                      Всичките ми коли са били над 15 годишни,а сегашната ми и най-"нова" е първата ми "жипка" Тойота LJ-70,2.4TD(на 21год.)и всичките съм карал само с 5/40,като преди синтетиката сипвам полу-синтетика,че да поизмие малко и "подготви почвата"за синтетиката!
                      Казвам си личното мнение,като не бих желал спорове на тема,че видите ли след определени километри нямало смисъл от синтетично масло-това за мен е една от най-разпространените заблуди!Еле пък зимно време!Ама мотора го "ядял",било "рядко" и т.н...."рядко е,докато е студен мотора(и това е ценното) и тогава го "яде"(ако го яде изобщо),но при загрял двигател вискозитета му е,като на минерално 15/40,нали?
                      Пак казвам-само лично мнение,колеги-инак всеки според разбиранията си!И мерака!Не споменавам според възможностите,щото мерака цена няма!
                      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Да съживя темата и впечатленията ми.
                        На втората смяна на 10000 км. маслото бе сменено със същото, а именно:
                        PROCESS B4 10W40
                        ACEA A3/B3/B4
                        API SJ/CF
                        Сега колата е на 19000 км. и мисля да го сменя пак със същото. Не го гори. За периода между смените да е бутнала около 100 грама. И при най-големите горещини на място при запален двигател не е присветвала лампата за маслото.
                        Недостатък е високата цена.
                        Здравей колега,
                        предишните ми занимания бяха свързани с товарни автомобили и бях много ухазван от търговците на масла. Веднъж реших да им поискам типови одобрения от производители на товарни автомобили и единствено вносителите на IGOL се отзоваха на време.
                        Поръчах им няколко варела и проверих BATH номерата. Оказа се че няма шмекерия. Писах и до MAN и MERCEDES и получих копия от тестовите сертификати на партидите. Тогава се поразрових и се оказа че IGOL са здружение от дребни производители/бленд/ които са си разпределили ангажиментите и са се специализирали тясно по продукти. Нямал съм никакви проблеми и ми направи впечатление че двигателите бяха много чисти/при отваряне за ремонт/.
                        Такова измиване съм имал само с италиянски масла!
                        Те горките при тези температури и гонка на малолитражки/големи акцизи над 2000 куб./ само доброто масло ги спасява.
                        Иначе IGOL го купувах от някаква софийска фирма. Мисля че "Еврорали" се казваше на може и да греша.
                        Иначе за бутането не се безпокой, нормално е.
                        Бутнала ти е около литър!
                        Другото е довнадено от гориво и сажди!
                        Нормално, иначе нямаше да го сменяме никога
                        Надявам се да съм бил полезен
                        GPS системи https://www.easytracking.bg/
                        Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X