Колеги, някой има ли впечатления от френско масло Igol?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Масла Igol - впечатления
Свий
X
-
IGOL SAE 10W40
Автомобилът ми е ВАЗ 21214 Нива и е на 2500 км. На първи технически преглед и смениха маслото в двигателя. Наляха това масло:
IGOL SAE 10W40.
Поразтършувах из интернет и ето това намерих:
"Полусинтетично масло от ново поколение за дизелови и бензинови двигатели. Ново поколение смазочен продукт произведен по нова синтезна технология, специфична за смазване на дизелови двигатели с директно впръскване и “common rail” система на леки и лекотоварни автомобили. Подходящо за всички видове бензинови и дизелови двигатели с или без турбокомпресор, използващи всякакви видове горива, включително и газ, с или без катализатор.
ACEA A3/B3/B4
API SJ/CF"
Ето и линка: http://www.igol-bg.com/showpage.php?PageID=1Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!
-
за лада не е ли по-добре да се ползва 15VV40?помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнениеАвтомобила е гаранционен и никой не ме е питал, какво масло да му налеят. Убеден съм, че са сипали каквото трябва.помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнениеa аз за първи път чувам на автомобил на 2500 км. да му сипят толкова гъсто масло 10W40 но знам ли нали е лада все пак"..there is no substitute for cubic inches.."
Коментар
-
Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнениеa аз за първи път чувам на автомобил на 2500 км. да му сипят толкова гъсто масло 10W40 но знам ли нали е лада все пак
преди правеха първата смяна на 1000км /да изпаднат стружките и т.н./, сега са го удължили на 2500...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнениеАвтомобила е гаранционен и никой не ме е питал, какво масло да му налеят. Убеден съм, че са сипали каквото трябва.Р.П.(RFF) 0898677590
Пътна помощ
ДЕНОНОЩНО
Коментар
-
До: Масла Igol - впечатления
Да съживя темата и впечатленията ми.
На втората смяна на 10000 км. маслото бе сменено със същото, а именно:
PROCESS B4 10W40
ACEA A3/B3/B4
API SJ/CF
Сега колата е на 19000 км. и мисля да го сменя пак със същото. Не го гори. За периода между смените да е бутнала около 100 грама. И при най-големите горещини на място при запален двигател не е присветвала лампата за маслото.
Недостатък е високата цена.Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!
Коментар
-
Колега-хубавото масло е хубаво,и за Мерцедес,и за Лада!Аз дори на твое място бих изполвал 5/40-хидрокрекинг,или пълна синтетика!
Всичките ми коли са били над 15 годишни,а сегашната ми и най-"нова" е първата ми "жипка" Тойота LJ-70,2.4TD(на 21год.)и всичките съм карал само с 5/40,като преди синтетиката сипвам полу-синтетика,че да поизмие малко и "подготви почвата"за синтетиката!
Казвам си личното мнение,като не бих желал спорове на тема,че видите ли след определени километри нямало смисъл от синтетично масло-това за мен е една от най-разпространените заблуди!Еле пък зимно време!Ама мотора го "ядял",било "рядко" и т.н...."рядко е,докато е студен мотора(и това е ценното) и тогава го "яде"(ако го яде изобщо),но при загрял двигател вискозитета му е,като на минерално 15/40,нали?
Пак казвам-само лично мнение,колеги-инак всеки според разбиранията си!И мерака!Не споменавам според възможностите,щото мерака цена няма!много автомати-слаби резултати!
Коментар
-
Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнениеДа съживя темата и впечатленията ми.
На втората смяна на 10000 км. маслото бе сменено със същото, а именно:
PROCESS B4 10W40
ACEA A3/B3/B4
API SJ/CF
Сега колата е на 19000 км. и мисля да го сменя пак със същото. Не го гори. За периода между смените да е бутнала около 100 грама. И при най-големите горещини на място при запален двигател не е присветвала лампата за маслото.
Недостатък е високата цена.
предишните ми занимания бяха свързани с товарни автомобили и бях много ухазван от търговците на масла. Веднъж реших да им поискам типови одобрения от производители на товарни автомобили и единствено вносителите на IGOL се отзоваха на време.
Поръчах им няколко варела и проверих BATH номерата. Оказа се че няма шмекерия. Писах и до MAN и MERCEDES и получих копия от тестовите сертификати на партидите. Тогава се поразрових и се оказа че IGOL са здружение от дребни производители/бленд/ които са си разпределили ангажиментите и са се специализирали тясно по продукти. Нямал съм никакви проблеми и ми направи впечатление че двигателите бяха много чисти/при отваряне за ремонт/.
Такова измиване съм имал само с италиянски масла!
Те горките при тези температури и гонка на малолитражки/големи акцизи над 2000 куб./ само доброто масло ги спасява.
Иначе IGOL го купувах от някаква софийска фирма. Мисля че "Еврорали" се казваше на може и да греша.
Иначе за бутането не се безпокой, нормално е.
Бутнала ти е около литър!
Другото е довнадено от гориво и сажди!
Нормално, иначе нямаше да го сменяме никога
Надявам се да съм бил полезен
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар