Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помагайте-търся аванс процесор за 4рънър 3, 2.7 мотор 3RZ-FE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помагайте-търся аванс процесор за 4рънър 3, 2.7 мотор 3RZ-FE

Причината е , че сложиш метанов инжекцион , но все пак се нуждаем от аванс-процесор.
    Нито в БРЦ и Ланди Рензо са чували за този мотор.
    Ще ви бъда безкрайно благодарен за инфо , или даже конкретни предложения.
    Предварително благодаря на отзовалите се колеги.
    [URL]http://www.youtube.com/watch?v=l-6KeGaZuE4&feature=related[/URL]

Не прави това на другите , което другите неискаш да правят на теб.
    Конфуций

От: Помагайте-търся аванс процесор за 4рънър 3, 2.7 мотор 3RZ-FE

Здравейте , отново.
    Да ви се похваля ,от днес съм с аванс-процесор . Благодарение на съдействието на колегата skitnik , който ме свърза с правилният човек. Skitnik , благодаря ти човече ,че ме свърза с Румен.
    А за магьосника на аванс-процесорите - Румен Роев , чест и почитания за знанията и ПРОФЕСИОНАЛИЗМА .
    Тойотката ми върви както на бензин , мноооогоо якоо , и икономично. Хи хи хи хи

Благодаря ви момчета .

Конфуций

Коментар

На пропан има ли нужда от такова устройство? Аз съм дал предварение на запалването заради газта,но на бензин много ми чука аванса.Това устройство това ли прави-да коригира предварението на запалването?
      Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
      Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
      Враца

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
        На пропан има ли нужда от такова устройство? Аз съм дал предварение на запалването заради газта,но на бензин много ми чука аванса.Това устройство това ли прави-да коригира предварението на запалването?
        Желателно, не задължително. То и за метана е така. С 2 думи ако искаш колата ти да върви максимално и да харчи минимално - трябва. А и ще работи и на газ и на метан и на бензин еднакво. Няма да хлопат аванси и прочие.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от shaka zulu Преглед на мнение
          Здравейте , отново.
          Да ви се похваля ,от днес съм с аванс-процесор . Благодарение на съдействието на колегата skitnik , който ме свърза с правилният човек. Skitnik , благодаря ти човече ,че ме свърза с Румен.
          А за магьосника на аванс-процесорите - Румен Роев , чест и почитания за знанията и ПРОФЕСИОНАЛИЗМА .
          Тойотката ми върви както на бензин , мноооогоо якоо , и икономично. Хи хи хи хи

Благодаря ви момчета .
          Колега,дай координати на Румен Роев ,може ли човек сам да си монтира аванс-процесора?
          Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
          Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
          Враца

Коментар

Генади не ти е нужно това просто с този аванс с който караш на газ си зареждай високооктанов бензин и няма да имаш детонации на бензин при мен и на двете ми коли си работи тая схема
            поздрави !
            2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
            ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Skitnik , благодаря ти човече ,че ме свърза с Румен.
              Няма защо. Тук сме, за да си помагаме.

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
              Колега,дай координати на Румен Роев ,може ли човек сам да си монтира аванс-процесора?
              Зависи колко си наясно. При него услугата е комплексна. Обади му се, поговорете и ще разбереш.

при мен и на двете ми коли си работи тая схема
              Тя за работенето - работи, но колко ефективно е друг въпрос. Може и тапи в ушите да сложиш - пак няма да чуваш аванса как чука.
              Последно редактирано от skitnik; 20-01-11, 00:26.
              I get High by going Down

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                Генади не ти е нужно това просто с този аванс с който караш на газ си зареждай високооктанов бензин и няма да имаш детонации на бензин при мен и на двете ми коли си работи тая схема
                поздрави !
                След дълги разговори с Румен , когато монтираше аванс-процесора, той ясно ми даде да се разбере , че и на пропан-бутан и на метан , аванс-процесора е в помощ.
                Фабрично аванса на мотора ти е настроен за горене на бензин , с еди колко си предварение. Това което ми обясни Румен е че бензина гори със скорост 600 /някви си единици/ , пропан-бутана гори при 450 , а метана гори при скорост 350. Което означава ,че при последните 2 горива ти трябва различен аванс от бензиновият.
                При пропан-бутана , разлика във вървенето на автомобила преди и след монтажа на процесора е следната . След монтажа вървенето се усежа по-дорбре ускорява , като разхода пода /колко точно незнам /
                При метана обаче , е друго положението. Вървенето се увеличава много , като казвам много - почти няма разлика с бензина , като разхода пак е по-малко . Но не е като на пропан , на пропан икономията е по осезаема .
                Това е което разбрах след срещата си с Румен , а той е доста навътре в тези неща - повярвайте.
                Но в крайна сметка всеки сам преценя и решава .

Конфуций

Коментар

Аз не оспорвам предимставата на аванс процесора при метана нито пък способностите на въпросния човек , но завишаването на аванса което е нужно за добра работа на пропан-бутан (на един 22р-е мотор примерно) и води до детонации на бензин се избягва много лесно като си наливаш високооктанов бензин . Както вече споменах така си карам моята Тойота и няма никакви проблеми , а както знаете колкото повече неща има под капака на един автомобил толкова повече евентуални бъдещи проблеми би могло да се очакват , това си е Сталински принцип предполагам сте чували максимата : има човек има проблем , няма човек няма проблем
                  поздрави !
                  2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo

Коментар

Завишаването на аванса при пропана , от аванс-процесора , действа само при работа на мотора на пропан. На бензин аванса си е фабрично настроеният.
                    В момента в който се вкл. газовата уредба се задейства аванс-процесора , мисля че вече е ясно на всеки .
                    А за сталиниският принцип - моля , това не е еволюционно. Ако го спазваме ще сме още с буздуганите при мамутите .

Конфуций

Коментар

Колега всеки си има глава на раменете и сам си решава дали да си монтира въпросното устройство или да хваща боздугана и при мамутите ! Аз само уточних моето мнение че при пропан бутан и бензин схемата която ползвам работи , вече нека нуждаещите се си отсеят кое е истината и кое не е за техния автомобил ! А тези газаджииски кутийки са толкова ненадеждни че по добре да нямаш такова в колата ако не се налага Наясно съм че при метана е необходимо зло но при пропан бутана разликата в в аванса е достатъчно малка за да се компенсира с добър бензин !
                      поздрави !

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                        ... при пропан бутана разликата в в аванса е достатъчно малка за да се компенсира с добър бензин !
                        поздрави !
                        Това което си написал заблуждава. Разликата е малка по принуда, за да може да върви и на бензин ако се наложи. С високооктановия бензин лекуваш симптомите, не оправяш проблема.
                        Знаеш ли кое определя предварението при различните типове горива?

Относно "кутийките" сигурно си купувал/виждал само ментета. Истинските, освен че са херметични, имат и "тапа".
                        Откачаш "кутийката" слагаш тапата и все едно никога не си имал процесор. Куплунгите са същите които се ползват от производителите на автомобили.
                        Поздрави

ПС Да не си помислите че навивам някого да си купува процесори - няма такова нещо. Просто трябва да сме обективни и точни. Да не бъдем депутати.
                        I get High by going Down

Коментар

Добре бе хора защо ме изкарвате противник на кутииките ? Аз казах че при мен така автомобилът работи добре и съм наясно с това какъв ми е аванса и дали съм си излекувал симтомите или съм си оправил проблема ! Вие колега нито ме познавате нито сте виждали автомобилът ми за да класифицирате дали заблуждавам някого или пък се държа като депутат !!! Който не вярва и му се дават кинти да си слага кутийки . Аз съм се нагледал на дефектирали кутиики оригинални и неоригинални , с изпаднали гумени уплътнения тапички прецакани букси втвърдени кабели и т.н. и прочее наводнени и ето ти проблем ! Тоест при условие че автомобилът си ми върви и не ми създава грижи и на двете горива без да се налага монтирането на аванс процесор то за нищо на света не бих си сложил това нещо в коша ! И след като съм убеден че по този начин аз нямам проблем не виждам защо да не споделя опита си тук ,и това че има хора които не са чели цялата тема примерно или пък се впускат в показване на информираност не ме притеснява ни най малко ! Както вече бях споменал всеки собственик на автомобил си има глава на раменете си и да си взема сам решение какво как и къде да си сложи

депутатски поздрави на професионалистите и успехи на собствениците с кутийките

Коментар

Колега 75turbodelta , само ще те насоча да погледнеш официалният сайт на БРЦ или Ланди-Рензо. Тези хора при поставяне на пропан-бутанова или метанова уредба , говоря в Италия, не те питат , а направо ти слагат такава " кутийка " , аванс-процесор , разбира се. Само за справка да спомена , че посочените от мен фирми са водещи в света в тази област. Това че за моят мотор нямат разработка , причината е ,че 99% от тези мотори се правят за Северна Америка.
                            Така че , мисля вече трябва да спреш да говориш глупости . Ти ми звучиш като , защо ми е комън-рейл дизел 1,2,3 поколение / ако незнаеш кой са поколенията - информирай се/ , като си имам старият и неикономичен , природозамърсяващ турбо дизел. Това е еволюция , вече ти го казах.
                            Твоят автомобил може да върви с каквото си искаш ти , темата МИ беше да споделя че съм намерил това което търсех , и ако мога да съм полезен на колегите с моят опит , макар и малък. Колеги знайте , че дори и на пропан-бутан , пак си трябва да имате този " кутийка " - разликата е чувствителна и не струва хиляди.
                            Това че не можем да разберем нещо , не означава че това не съществува , все пак сме в 21 век . Не е срамно да не знаеш - срамно е да не се интересуваш , да не питаш и четеш .
                            А ти ми говориш , че всичко това е излишно . Не заблуждавай хората , или си пусни твоя тема " Не купувайте кутийките- процесори"
                            Ами ела до Пловдив с твойта машина , да видим коя върви по-добре с алтернативно гориво.

Не искам да се натрапвам на никой , просто ви казвам , интересувайте се как вашите мотори ще работят по-добре с алтернативни екологични горива.
                            Последно редактирано от shaka zulu; 21-01-11, 23:01.

Конфуций

Коментар

Здравейте колеги,

Да попитам само този двигател може ли да работи с обикновена газова или иска газов инжекцион. Предстои ми покупка на 3 генерация с такъв мотор и искам да знам как е на газ, понеже тази си е дошла на газ от Англия. Утре ще ходя да я оглеждам колата и още не знам каква й е газовата уредба, та да питак нещо специално да гледам - някакви съвети.

Мерси предварително,
                              Радо
                              тел: 0885 301 724 - Радо | Toyota Hilux Surf 2,7i; 3RZ-FE

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X